Историята на италианската компания Maxa Air Conditioning

Историята на италианската компания Maxa Air Conditioning
2 август 2023

Кои са MAXA ? 

MAXA e компания  основана през 1992 г. в Италия и от 1996 г. се занимава с екологичен комфорт чрез проектиране, производство и разпространение на продукти за отопление и климатизация.
Основана от Лучано Фероли и впоследствие преминала под управлението на тримата му синове, превръщайки се в S.p.a. през 2005 г. Maxa Air Conditioning е една от 5-те най-добри италиански компании, способни да проектират, разработват и произвеждат продукти за отопление и климатизация.

От първите им стъпки на продажба на конкурентен пазар, сега присъстват на територията на цяла Италия и в още 24 европейски страни включително и България, повече от 350 сервизни центъра работят с MAXA, за да предоставят бърза и ефективна помощ.
С 8 производствени линии отговарят на нарастващото търсене на инверторни термопомпи както на италианския, така и на чуждестранния пазар. Продуктовата гама се характеризира с мощност до 350 kW, най-високата предлагана на пазара. Maxa присъства и на пазара за климатизация от 30 години, като започва своя подход към този пазар през 1992 г. Гамата от продукти включва обширни решения за жилищна, търговска и третична климатизация. Ние се гордеем, че предлагаме една от най-широката гама висококачествени продукти на европейския пазар, благодарение на непрекъснатите иновации и въвеждането на нови продукти, за да задоволим нуждите на пазара.

maxa italia

Мисията на MAXA е да гарантира комфорта на околната среда и благосъстоянието на хората чрез предоставяне на модерни решения за отопление и климатизация, като присъстват там, където се изисква висококачествена климатизация, от студен климат до тропически температури.

Към днешна дата MAXA се превърна във водеща компания на италианския и европейския пазар, не само за жилищна и търговска климатизация, но и за производството на високоефективни инверторни термопомпи.
Производствената дейност, започнала през 2011 г., днес на италианския пазар е между първите 5 компании, които произвеждат инверторни термопомпи и сред първите 15 в сектора на битовата климатизация. В жилищния и търговския сектор термопомпите въздух/вода са изключително гъвкави и проектирани да произвеждат топла вода за отопление на околната среда и санитарни нужди.
Жилищна гама се характеризира с максимална мощност до 35 kW, с икономия на енергия до 30% в сравнение с другите продукти. Новото разширяване на производствения им обект и непрекъснатите инвестиции в научни изследвания  позволяват да разширят продуктовата гама и да предложат решения и за индустриалния и третичния пазар с охладители въздух/вода и термопомпи от 40 до 350 kW.


Централата на компанията се намира в Arcole, провинция Верона, в която освен офисите има около 7 000 m2 склад за готови продукти и резервни части, към които се добавят 7 800 m2 площ, предназначена за производство. В момента се разширява и производството с още 4 000 м2.

Осем производствени линии отговарят на непрекъснато нарастващото търсене на инверторни термопомпи в жилищния и индустриалния свят, както и реализацията на широка гама водни охладители до 1000 kW, резултат от комбинацията от качество на използваните компоненти и иновацията, която винаги ги е отличавала. Двете климатични камери, разделени на 2 единици, които могат да се активират поотделно от последно поколение с максимална тестова мощност до 800 kW, ни позволява да извършват функционални тестове както при пълно, така и при частично натоварване съгласно EN14511 и EN14825, също нощ без оператор, за оптимизиране на работата на машината при работа в климатични условия от -25C до +55C.

Също така складовата част е включена в по-нататъшно разширение с още 2200 палетни места и две нови зарядни станции за запалими газове. Компанията е възприела методологията LEAN в производствения процес с последващо подобрение и в системата за транспортиране на компоненти чрез Milk-run и управлението Kanban за оптимизиране на потреблението на компонентите.

 

 

8 септември 2023
Добре ли е да използвате климатик с малко дете през лятото

Топло ли ви е? Добре дошли отново в нашия блог, където ще се заемем с гореща тема, която нажежава форумите за родители навсякъде!

прочети още
22 август 2023
Как да изберем правилния вид вентилаторен конвектор за дома?

Изборът на правилния вид конвектор за вашия дом е важен за поддържане на комфорт и оптимална температура. Конвекторите са ефективни отоплителни устройства, които използват природния принцип на конвекцията за разпределение на топлината в стаята.

прочети още
20 юли 2023
Как да почистим климатика?

В тази статия даваме кратко ръководство за това, как да почистите климатика си в домашни условия + ВИДЕО

прочети още
12 юли 2023
Какво да избера Вентилаторни конвектори или Радиатори

Вентилаторният конвектор и радиаторът са две различни опции за отопление на помещения. Ето няколко причини защо може да изберете вентилаторен конвектор пред радиатор:

прочети още
10 юли 2023
Какво представляват чилърите и тяхното приложение

Чилърите - познати още като термопомпени агрегати са използвани за охлаждане на течности или газове до ниски температури. Те се използват в различни индустрии и за битови приложения. Целта на чилъра е да отнеме топлина от средата и да я изхвърли, като така позволява контролирано и ефективно охлаждане на обектите или системите.

прочети още
17 май 2023
Новите високотемпературни термопомпи MAXA

В тази статия ще ви разкажем за новите високотемпературни термопомпи на MAXA с фреон R-290, които могат да произвеждат до 75 °C термпература на водата. Те са идеалното решение за изградени системи на радиатори, подово и битово гореща вода.

прочети още
14 март 2023
На колко градуса да настроя климатика си през лятото ?

С наближаването на летните месеци много хора се затрудняват да решат, на каква температура да настроят своя климатик. Въпреки че всеки има свои собствени предпочитания, когато става дума за вътрешна температура, има някои общи насоки, които могат да ви помогнат да определите най-добрата температура, на която да настроите вашия климатик.

прочети още
6 март 2023
Защо от климатика капе вода ?

В този блог ще разгледаме темата, която описва, какви може да са причините за проблема - климатика Ви да капе.

прочети още
27 февруари 2023
Как да изберете правилното място за климатика ?

С промяната на температурите много от собствениците на жилища започват да мислят за инсталиране на климатик с цел отопление или охлаждане. Изборът на правилното място за вашия климатик обаче е също толкова важно, колкото и изборът на машината. В този блог ще обсъдим някои от най-важните фактори, които трябва да имате предвид.

прочети още
7 февруари 2023
Kак да свържете термопомпа с подово отоплителна система

Системите за подово отопление са популярен избор за много собственици на жилища, тъй като осигуряват топла и комфортна среда, без да заемат ценно подово пространство. За да сте сигурни, че системата за подово отопление работи ефективно е важно да я свържете към термопомпа. В този блог ще ви преведем през стъпките за свързване на термопомпа със система за подово отопление, включително основните съображения и най-добрите практики, които трябва да имате предвид.

прочети още
26 януари 2023
Климатик или Термопомпа ?

В тази статия ще разгледаме два от основните методи за охлаждане и отопление на дома или офиса. Предимствата и недостатъците на климатиците и на термопомпите.

прочети още
10 януари 2023
Как да оптимизираме работата на климатика си през зимния сезон

В тази публикация в блога ще обсъдим няколко начина за оптимизиране на работата на вашия климатик през зимните месеци, за да сте сигурни, че ще ви е топло и удобно, като същевременно пестите енергия и пари.

прочети още
9 януари 2023
Навлизаме в Youtube пространството

Нашата компания стартира новия си проект с изграждане на канал в Youtube, който да покаже, какво е естеството на нашата работа и какво се случва зад сцената.

прочети още
30 ноември 2022
Най-добрата температура на водата за подово отопление

Когато става въпрос за лъчисто подово отопление, един от най-важните фактори, които трябва да имате предвид, е температурата на водата. Ако водата е твърде гореща, може да причини повреда на пода и мебелите Ви.

прочети още
16 ноември 2022
5 полезни съвета как да пестим пари от климатика

Днес подбрахме пет съвета как да спестявате от сметките за климатик, като не сме ги приотизирали по ред на важност. Ето какви са те.

прочети още
28 октомври 2022
Как да изберем подходящ климатик

Тук ще намерите отправните точки, към които трябва да се придържате, когато започнете да търсите подходящия климатик за покупка.

прочети още
17 октомври 2022
Какво трябва да знаем за термопомпите въздух вода

Как да изберем своята термопомпа и каква ефективност ще постигнем посредством такава инвестиция ?

прочети още