Как да изберем подходящ климатик

Как да изберем подходящ климатик
28 октомври 2022

Полезни съвети за това как да изберете подходящия климатик

 

 

kak-izberem-klimatik

ЦЕЛЗИ ООД ще обърне внимание на една много дискутирана тема, а именно– как да изберем подходящ климатик за нашия дом. Зимата отново наближава и ако във Вашите планове е заложено да купите климатик сте на правилното място. Подготвили сме ви 8 съвета, според които да изберете машинат, която да Ви топли, но преди да ги научите, Ви напомняме да проучвате задълбочено преди да взимате решения за подобен тип инвестриция. Сумата не е малка,а и климатика не е нещо, което можете да замените на следващия ден ако не ви харесва. Ето какво трябва да знаете преди да купувате:

Най-важно –Това е да е климатика да бъде- инверторен, защото е от 30% до 50% по-икономичен от конвенционалните. По-ефективно достига зададената температура. В пъти по-тих е и създава по-голям комфорт при работа.

invertoren-klimatik

Капацитет на охлаждане и отопление

Капацитета на климатика при охлаждане и отопление трябва да бъде съобразен с размерите какъв енергиен клас е той. Стремете се към високия клас А. Имайте предвид, че А+++ е най-високо ефективния клас. По този начин си осигурявате по-ниски сметки за електро енергия. И въпреки, че ще инвестирате малко повече, в дългосрочен план Вие ще спестите пари в бъдеще. В днешни времена високия клас климатиците са над 5 пъти по-ефективни от ел. печки за отопление.

Допълнителни опции и фунции на климатиците

Климатиците с допълнителни функции и екстри, като сензори за движение, нощен режим и подобни могат да бъдат още по-ефективни и икономични.

Как да изберете климатик според цената

Сега, най-интересното – цена.Цената винаги е отправна точка при вземането на решение, какъв климатик да се закупи. Ниската цена винаги е била привлекателна, но естествено в повечето случаи не винаги е най-добрия вариант. Същото се отнася и за климатици с прекалено висока цена. Тези с ниска цена са от по-нисък клас на ефективност, качество, издръжливост и живот и създават повече проблеми във времето. С първоначалната инвестиция, дори тя да е голяма, си спестявате пари от постоянни ремонти, поддръжка, електричество или замяната му. Колкото и блестяща да е рекламата, ако климатикът е евтин, той няма как да е с високо качествен това е Закон.

Монтаж на климатика

Инсталацията трябва да бъде изградена от монтажен специалист със сертификати за тази дейност, защото тя до голяма степен определя колко дълго ще работи климатика. Винаги проучвайте фирмите, които предлагат тези услуги и не залагайте на най-евтиния монтаж, защото в тези случаи монтажа не се извършва по процедура и гаранцията може да не бъде зачетена.

Поддръжка на климатика

Изберете климатик, който е лесен за поддръжка. Хубавото е, че повечето модерни климатици са удобни за поддръжка, като почистване на филтри и тнт.pochistvane-na-klimatika

Гаранция на новия климатик

Всички климатици имат минимална гаранция от 2 години, някои марки предлагат и повече. Допълнително е добре да ви обслужва лицензиран сервиз за дадената марка климатик. Още по-добре е, ако фирмата, която ви е продала и монтирала климатика, изпълнява сервизни услуги. Така си спестявате време, когато имате нужда от помощ.

Зимният сезон наближава и ако сте човек, който иска да се топли с климатик, се надяваме да сме ви помогнал с нещо. Ако не сте - се надявам да е било образователно.

За повече полезни съвети последвайте ни в  социални мрежи 

16 ноември 2022
5 полезни съвета как да пестим пари от климатика

Днес подбрахме пет съвета как да спестявате от сметките за климатик, като не сме ги приотизирали по ред на важност. Ето какви са те.

прочети още
17 октомври 2022
Какво трябва да знаем за термопомпите въздух вода

Как да изберем своята термопомпа и каква ефективност ще постигнем посредством такава инвестиция ?

прочети още