Как да изберем подходящ климатик

Как да изберем подходящ климатик
28 октомври 2022

Полезни съвети за това как да изберете подходящия климатик

 

 

kak-izberem-klimatik

ЦЕЛЗИ ООД ще обърне внимание на една много дискутирана тема, а именно – как да изберем подходящ климатик за нашия дом. Зимата отново наближава и ако във Вашите планове е заложено да купите климатик сте на правилното място. Подготвили сме ви 8 съвета, според които да изберете машината, която да Ви топли, но преди да ги научите, Ви напомняме да проучвате задълбочено преди да взимате решения за подобен тип инвестиция. Сумата не е малка, а и климатика не е нещо, което можете да замените на следващия ден ако не ви харесва. Ето какво трябва да знаете преди да купувате:

Най-важно –Това е климатика да бъде - инверторен, защото е от 30% до 50% по-икономичен от конвенционалните. По-ефективно достига зададената температура. В пъти по-тих е и създава по-голям комфорт при работа.

invertoren-klimatik

Капацитет на охлаждане и отопление

Капацитета на климатика при охлаждане и отопление трябва да бъде съобразен с размерите на помещението и какъв енергиен клас е той. Стремете се към високия клас А. Имайте предвид, че А+++ е най-високо ефективния клас. По този начин си осигурявате по-ниски сметки за електроенергия. И въпреки, че ще инвестирате малко повече, в дългосрочен план Вие ще спестите пари. В днешни времена високия клас климатици са над 5 пъти по-ефективни от ел. печки за отопление.

Допълнителни опции и фунции на климатиците

Климатиците с допълнителни функции и екстри, като сензори за движение, нощен режим и подобни могат да бъдат още по-ефективни и икономични.

Как да изберете климатик според цената

Сега, най-интересното – цена. Цената винаги е отправна точка при вземането на решение, какъв климатик да се закупи. Ниската цена винаги е била привлекателна, но естествено в повечето случаи не винаги е най-добрия вариант. Същото се отнася и за климатици с прекалено висока цена. Тези с ниска цена са от по-нисък клас на ефективност, качество, издръжливост и живот и създават повече проблеми във времето. С първоначалната инвестиция, дори тя да е голяма, си спестявате пари от постоянни ремонти, поддръжка, електричество или замяната му. Колкото и блестяща да е рекламата, ако климатикът е евтин, той няма как да е с високо качество това е Закон.

Монтаж на климатика

Инсталацията трябва да бъде изградена от монтажен специалист със сертификати за тази дейност, защото тя до голяма степен определя колко дълго ще работи климатика. Винаги проучвайте фирмите, които предлагат тези услуги и не залагайте на най-евтиния монтаж, защото в тези случаи монтажа не се извършва по процедура и гаранцията може да не бъде зачетена.

Поддръжка на климатика

Изберете климатик, който е лесен за поддръжка. Хубавото е, че повечето модерни климатици са удобни за поддръжка, като почистване на филтри и т.н.pochistvane-na-klimatika

Гаранция на новия климатик

Всички климатици имат минимална гаранция от 2 години, някои марки предлагат и повече. Допълнително е добре да ви обслужва лицензиран сервиз за дадената марка климатик. Още по-добре е, ако фирмата, която ви е продала и монтирала климатика, изпълнява сервизни услуги. Така си спестявате време, когато имате нужда от помощ.

Зимният сезон наближава и ако сте човек, който иска да се топли с климатик, се надяваме да сме ви помогнали с нещо. Ако не сте - се надявам да е било образователно.

За повече полезни съвети последвайте ни в  социални мрежи 

8 септември 2023
Добре ли е да използвате климатик с малко дете през лятото

Топло ли ви е? Добре дошли отново в нашия блог, където ще се заемем с гореща тема, която нажежава форумите за родители навсякъде!

прочети още
22 август 2023
Как да изберем правилния вид вентилаторен конвектор за дома?

Изборът на правилния вид конвектор за вашия дом е важен за поддържане на комфорт и оптимална температура. Конвекторите са ефективни отоплителни устройства, които използват природния принцип на конвекцията за разпределение на топлината в стаята.

прочети още
2 август 2023
Историята на италианската компания Maxa Air Conditioning

MAXA e компания  основана през 1992 г. и от 1996 г. в Италия се занимава с екологичен комфорт чрез проектиране, производство и разпространение на продукти за отопление и климатизация.

прочети още
20 юли 2023
Как да почистим климатика?

В тази статия даваме кратко ръководство за това, как да почистите климатика си в домашни условия + ВИДЕО

прочети още
12 юли 2023
Какво да избера Вентилаторни конвектори или Радиатори

Вентилаторният конвектор и радиаторът са две различни опции за отопление на помещения. Ето няколко причини защо може да изберете вентилаторен конвектор пред радиатор:

прочети още
10 юли 2023
Какво представляват чилърите и тяхното приложение

Чилърите - познати още като термопомпени агрегати са използвани за охлаждане на течности или газове до ниски температури. Те се използват в различни индустрии и за битови приложения. Целта на чилъра е да отнеме топлина от средата и да я изхвърли, като така позволява контролирано и ефективно охлаждане на обектите или системите.

прочети още
17 май 2023
Новите високотемпературни термопомпи MAXA

В тази статия ще ви разкажем за новите високотемпературни термопомпи на MAXA с фреон R-290, които могат да произвеждат до 75 °C термпература на водата. Те са идеалното решение за изградени системи на радиатори, подово и битово гореща вода.

прочети още
14 март 2023
На колко градуса да настроя климатика си през лятото ?

С наближаването на летните месеци много хора се затрудняват да решат, на каква температура да настроят своя климатик. Въпреки че всеки има свои собствени предпочитания, когато става дума за вътрешна температура, има някои общи насоки, които могат да ви помогнат да определите най-добрата температура, на която да настроите вашия климатик.

прочети още
6 март 2023
Защо от климатика капе вода ?

В този блог ще разгледаме темата, която описва, какви може да са причините за проблема - климатика Ви да капе.

прочети още
27 февруари 2023
Как да изберете правилното място за климатика ?

С промяната на температурите много от собствениците на жилища започват да мислят за инсталиране на климатик с цел отопление или охлаждане. Изборът на правилното място за вашия климатик обаче е също толкова важно, колкото и изборът на машината. В този блог ще обсъдим някои от най-важните фактори, които трябва да имате предвид.

прочети още
7 февруари 2023
Kак да свържете термопомпа с подово отоплителна система

Системите за подово отопление са популярен избор за много собственици на жилища, тъй като осигуряват топла и комфортна среда, без да заемат ценно подово пространство. За да сте сигурни, че системата за подово отопление работи ефективно е важно да я свържете към термопомпа. В този блог ще ви преведем през стъпките за свързване на термопомпа със система за подово отопление, включително основните съображения и най-добрите практики, които трябва да имате предвид.

прочети още
26 януари 2023
Климатик или Термопомпа ?

В тази статия ще разгледаме два от основните методи за охлаждане и отопление на дома или офиса. Предимствата и недостатъците на климатиците и на термопомпите.

прочети още
10 януари 2023
Как да оптимизираме работата на климатика си през зимния сезон

В тази публикация в блога ще обсъдим няколко начина за оптимизиране на работата на вашия климатик през зимните месеци, за да сте сигурни, че ще ви е топло и удобно, като същевременно пестите енергия и пари.

прочети още
9 януари 2023
Навлизаме в Youtube пространството

Нашата компания стартира новия си проект с изграждане на канал в Youtube, който да покаже, какво е естеството на нашата работа и какво се случва зад сцената.

прочети още
30 ноември 2022
Най-добрата температура на водата за подово отопление

Когато става въпрос за лъчисто подово отопление, един от най-важните фактори, които трябва да имате предвид, е температурата на водата. Ако водата е твърде гореща, може да причини повреда на пода и мебелите Ви.

прочети още
16 ноември 2022
5 полезни съвета как да пестим пари от климатика

Днес подбрахме пет съвета как да спестявате от сметките за климатик, като не сме ги приотизирали по ред на важност. Ето какви са те.

прочети още
17 октомври 2022
Какво трябва да знаем за термопомпите въздух вода

Как да изберем своята термопомпа и каква ефективност ще постигнем посредством такава инвестиция ?

прочети още