Как да изберем правилния вид вентилаторен конвектор за дома?

Как да изберем правилния вид вентилаторен конвектор за дома?
22 август 2023

 

Избор на вентилаторен конвектор според Обем на стаята

За да изберете правилния вентилаторен конвектор за вашата стая, трябва да вземете предвид обема на стаята и нуждите от отопление. Вентилаторните конвектори са подходящи за бързо и равномерно разпределение на топлината в помещението.

Ето как можете да изберете вентилаторен конвектор според обема на стаята:

Помнете, че това са само насоки за избор на вентилаторен конвектор според обема на стаята. Винаги е препоръчително да се консултирате с професионалист или да прегледате спецификациите на конкретния модел, преди да вземете решение. Правилният избор ще осигури оптимално отопление и комфорт във вашата стая.

Избор на вентилаторен конвектор според Топлоизолация

Когато избирате вентилаторен конвектор за вашето помещение, трябва да вземете предвид нивото на топлоизолация на стените и тавана. Топлоизолацията играе важна роля в оптималното отопление на стаята и е важно да изберете конвектор, който ще осигури ефективно разпределение на топлината.

В зависимост от топлоизолацията на помещението, можете да направите следния избор:

  • Добра топлоизолация: Ако вашият дом има добра топлоизолация, можете да изберете вентилаторен конвектор с по-малка мощност. Това е така, защото добрата изолация задържа топлината в помещението и по-малко топлина се губи през стени и таван.
  • Слаба топлоизолация: В случай на слаба топлоизолация, ще бъде необходимо да изберете вентилаторен конвектор с по-голяма мощност. Това е за да компенсирате загубата на топлина през неефективна изолация.

При избора на вентилаторен конвектор, не забравяйте да вземете предвид и размера на стаята. По-големите стаи изискват по-мощни конвектори, независимо от топлоизолацията.

Има вентилаторни конвектори с различни режими на работа, включително и автоматичен режим, който се регулира според нуждите на стаята. Този тип конвектори могат да бъдат удобни за поддържане на постоянна и комфортна температура в помещението.

Най-добрият начин да изберете вентилаторен конвектор според топлоизолацията е да се консултирате със специалист или да прочетете рецензии от други потребители. Така ще направите информиран избор, който ще ви осигури оптимално отопление и комфорт във вашето помещение.

Тип на конвектора 

Съществуват стенни и подови конвектори. Стенните са по-подходящи за ограничени пространства, докато подовите са добър избор за по-големи помещения.

  • Дизайн и материал: Изберете конвектор, който се вписва в интериора на стаята. Модерните конвектори идват в различни дизайни и цветове. Бихте могли да разгледате нашите конвектори, като натиснете тук които предлагат най-модерния дизайн и функционалности. 
  • Управление и функционалности: Някои конвектори имат програмируеми термостати, таймери и други функции, които улесняват регулирането на топлината според вашите нужди.
  • Енергийна ефективност: Внимавайте за енергийния клас на конвектора. По-високият клас означава по-ефективна и икономична работа.

Преди да закупите конвектор, преценете внимателно нуждите на вашия дом и предпочитанията си. Консултирайте се със специалист или прочетете отзиви, за да направите информиран избор и да се насладите на топлина и комфорт във вашата стая.

Подготвили сме и видео, което може да гледате в Youtube, където ще имате възможност да се запознаете с предимствата на вентилаторните конвектори MAXA VSL 

8 септември 2023
Добре ли е да използвате климатик с малко дете през лятото

Топло ли ви е? Добре дошли отново в нашия блог, където ще се заемем с гореща тема, която нажежава форумите за родители навсякъде!

прочети още
2 август 2023
Историята на италианската компания Maxa Air Conditioning

MAXA e компания  основана през 1992 г. и от 1996 г. в Италия се занимава с екологичен комфорт чрез проектиране, производство и разпространение на продукти за отопление и климатизация.

прочети още
20 юли 2023
Как да почистим климатика?

В тази статия даваме кратко ръководство за това, как да почистите климатика си в домашни условия + ВИДЕО

прочети още
12 юли 2023
Какво да избера Вентилаторни конвектори или Радиатори

Вентилаторният конвектор и радиаторът са две различни опции за отопление на помещения. Ето няколко причини защо може да изберете вентилаторен конвектор пред радиатор:

прочети още
10 юли 2023
Какво представляват чилърите и тяхното приложение

Чилърите - познати още като термопомпени агрегати са използвани за охлаждане на течности или газове до ниски температури. Те се използват в различни индустрии и за битови приложения. Целта на чилъра е да отнеме топлина от средата и да я изхвърли, като така позволява контролирано и ефективно охлаждане на обектите или системите.

прочети още
17 май 2023
Новите високотемпературни термопомпи MAXA

В тази статия ще ви разкажем за новите високотемпературни термопомпи на MAXA с фреон R-290, които могат да произвеждат до 75 °C термпература на водата. Те са идеалното решение за изградени системи на радиатори, подово и битово гореща вода.

прочети още
14 март 2023
На колко градуса да настроя климатика си през лятото ?

С наближаването на летните месеци много хора се затрудняват да решат, на каква температура да настроят своя климатик. Въпреки че всеки има свои собствени предпочитания, когато става дума за вътрешна температура, има някои общи насоки, които могат да ви помогнат да определите най-добрата температура, на която да настроите вашия климатик.

прочети още
6 март 2023
Защо от климатика капе вода ?

В този блог ще разгледаме темата, която описва, какви може да са причините за проблема - климатика Ви да капе.

прочети още
27 февруари 2023
Как да изберете правилното място за климатика ?

С промяната на температурите много от собствениците на жилища започват да мислят за инсталиране на климатик с цел отопление или охлаждане. Изборът на правилното място за вашия климатик обаче е също толкова важно, колкото и изборът на машината. В този блог ще обсъдим някои от най-важните фактори, които трябва да имате предвид.

прочети още
7 февруари 2023
Kак да свържете термопомпа с подово отоплителна система

Системите за подово отопление са популярен избор за много собственици на жилища, тъй като осигуряват топла и комфортна среда, без да заемат ценно подово пространство. За да сте сигурни, че системата за подово отопление работи ефективно е важно да я свържете към термопомпа. В този блог ще ви преведем през стъпките за свързване на термопомпа със система за подово отопление, включително основните съображения и най-добрите практики, които трябва да имате предвид.

прочети още
26 януари 2023
Климатик или Термопомпа ?

В тази статия ще разгледаме два от основните методи за охлаждане и отопление на дома или офиса. Предимствата и недостатъците на климатиците и на термопомпите.

прочети още
10 януари 2023
Как да оптимизираме работата на климатика си през зимния сезон

В тази публикация в блога ще обсъдим няколко начина за оптимизиране на работата на вашия климатик през зимните месеци, за да сте сигурни, че ще ви е топло и удобно, като същевременно пестите енергия и пари.

прочети още
9 януари 2023
Навлизаме в Youtube пространството

Нашата компания стартира новия си проект с изграждане на канал в Youtube, който да покаже, какво е естеството на нашата работа и какво се случва зад сцената.

прочети още
30 ноември 2022
Най-добрата температура на водата за подово отопление

Когато става въпрос за лъчисто подово отопление, един от най-важните фактори, които трябва да имате предвид, е температурата на водата. Ако водата е твърде гореща, може да причини повреда на пода и мебелите Ви.

прочети още
16 ноември 2022
5 полезни съвета как да пестим пари от климатика

Днес подбрахме пет съвета как да спестявате от сметките за климатик, като не сме ги приотизирали по ред на важност. Ето какви са те.

прочети още
28 октомври 2022
Как да изберем подходящ климатик

Тук ще намерите отправните точки, към които трябва да се придържате, когато започнете да търсите подходящия климатик за покупка.

прочети още
17 октомври 2022
Какво трябва да знаем за термопомпите въздух вода

Как да изберем своята термопомпа и каква ефективност ще постигнем посредством такава инвестиция ?

прочети още