Какво представляват чилърите и тяхното приложение

Какво представляват чилърите и тяхното приложение
10 юли 2023

Чилъри - Устройства за охлаждане, какво представляват и за какво се използват 

Чилъри_макса

Чилърите намират широко приложение в климатизацията на сгради, където се използват за охлаждане на въздуха или водата, която циркулира в системата за климатизация. Те могат също така да се използват в промишлеността, например за охлаждане на процесни машини, хладилни витрини или лабораторни инструменти.

Чилърите могат да бъдат разделени на различни типове в зависимост от използваната технология за охлаждане. Някои от тези типове включват компресионни чилъри, абсорбционни чилъри и експанзионни чилъри. Всякакъв тип чилър работи по принципа на отнемане на топлина от една среда и изхвърляне на тази топлина в друга среда.

Чилърите са изключително полезни в ситуации, когато е необходимо да се поддържа ниска температура в определени процеси или среди. Те могат да осигурят комфорт в жилищните и работни пространства, да запазят свежестта на хранителните продукти в хладилници и да поддържат оптимални условия в промишлени процеси, които изискват охлаждане.

В заключение, чилърите са важни устройства за охлаждане, които имат широко приложение в различни индустрии и среди. Те позволяват контролирано и ефективно охлаждане и са от съществено значение за поддържането на оптимални температурни условия в различни процеси и среди.

 

Термопомпени агрегати MAXA

Термопомпените агрегати MAXA са иновативни устройства, които използват технологията на термопомпата за ефективно отопление и охлаждане на сгради и промишлени среди. Те предлагат устойчиво и икономично решение за климатичен комфорт.

Термопомпите MAXA използват възобновяема енергия от околната среда, като извличат топлина от въздуха, почвата или водата и я прехвърлят вътре в сградата или системата, която се охлажда. Това ги прави екологично чисти и енергоефективни решения за климатизация.

Термопомпните агрегати MAXA се отличават с висока надеждност, ефективност и гъвкавост. Те са подходящи за различни приложения, включително за жилищни сгради, офиси, хотели, спортни зали и промишлени обекти. MAXA предлага широка гама от модели и капацитети, за да отговори на различните нужди на клиентите.

Термопомпните агрегати MAXA се отличават с интелигентни функции и контрол, които позволяват оптимална работа и управление на системата. Те са оборудвани със сензори за мониторинг на околната температура, влажност и качество на въздуха, което гарантира оптимално комфортно пространство за живеене и работа.

 

Какъв е процеса на инсталация на чилъри ? 

 

За вас сме приготвили специално видео, в което ще видите процеса на инсталация на такъв вид машини. 

8 септември 2023
Добре ли е да използвате климатик с малко дете през лятото

Топло ли ви е? Добре дошли отново в нашия блог, където ще се заемем с гореща тема, която нажежава форумите за родители навсякъде!

прочети още
22 август 2023
Как да изберем правилния вид вентилаторен конвектор за дома?

Изборът на правилния вид конвектор за вашия дом е важен за поддържане на комфорт и оптимална температура. Конвекторите са ефективни отоплителни устройства, които използват природния принцип на конвекцията за разпределение на топлината в стаята.

прочети още
2 август 2023
Историята на италианската компания Maxa Air Conditioning

MAXA e компания  основана през 1992 г. и от 1996 г. в Италия се занимава с екологичен комфорт чрез проектиране, производство и разпространение на продукти за отопление и климатизация.

прочети още
20 юли 2023
Как да почистим климатика?

В тази статия даваме кратко ръководство за това, как да почистите климатика си в домашни условия + ВИДЕО

прочети още
12 юли 2023
Какво да избера Вентилаторни конвектори или Радиатори

Вентилаторният конвектор и радиаторът са две различни опции за отопление на помещения. Ето няколко причини защо може да изберете вентилаторен конвектор пред радиатор:

прочети още
17 май 2023
Новите високотемпературни термопомпи MAXA

В тази статия ще ви разкажем за новите високотемпературни термопомпи на MAXA с фреон R-290, които могат да произвеждат до 75 °C термпература на водата. Те са идеалното решение за изградени системи на радиатори, подово и битово гореща вода.

прочети още
14 март 2023
На колко градуса да настроя климатика си през лятото ?

С наближаването на летните месеци много хора се затрудняват да решат, на каква температура да настроят своя климатик. Въпреки че всеки има свои собствени предпочитания, когато става дума за вътрешна температура, има някои общи насоки, които могат да ви помогнат да определите най-добрата температура, на която да настроите вашия климатик.

прочети още
6 март 2023
Защо от климатика капе вода ?

В този блог ще разгледаме темата, която описва, какви може да са причините за проблема - климатика Ви да капе.

прочети още
27 февруари 2023
Как да изберете правилното място за климатика ?

С промяната на температурите много от собствениците на жилища започват да мислят за инсталиране на климатик с цел отопление или охлаждане. Изборът на правилното място за вашия климатик обаче е също толкова важно, колкото и изборът на машината. В този блог ще обсъдим някои от най-важните фактори, които трябва да имате предвид.

прочети още
7 февруари 2023
Kак да свържете термопомпа с подово отоплителна система

Системите за подово отопление са популярен избор за много собственици на жилища, тъй като осигуряват топла и комфортна среда, без да заемат ценно подово пространство. За да сте сигурни, че системата за подово отопление работи ефективно е важно да я свържете към термопомпа. В този блог ще ви преведем през стъпките за свързване на термопомпа със система за подово отопление, включително основните съображения и най-добрите практики, които трябва да имате предвид.

прочети още
26 януари 2023
Климатик или Термопомпа ?

В тази статия ще разгледаме два от основните методи за охлаждане и отопление на дома или офиса. Предимствата и недостатъците на климатиците и на термопомпите.

прочети още
10 януари 2023
Как да оптимизираме работата на климатика си през зимния сезон

В тази публикация в блога ще обсъдим няколко начина за оптимизиране на работата на вашия климатик през зимните месеци, за да сте сигурни, че ще ви е топло и удобно, като същевременно пестите енергия и пари.

прочети още
9 януари 2023
Навлизаме в Youtube пространството

Нашата компания стартира новия си проект с изграждане на канал в Youtube, който да покаже, какво е естеството на нашата работа и какво се случва зад сцената.

прочети още
30 ноември 2022
Най-добрата температура на водата за подово отопление

Когато става въпрос за лъчисто подово отопление, един от най-важните фактори, които трябва да имате предвид, е температурата на водата. Ако водата е твърде гореща, може да причини повреда на пода и мебелите Ви.

прочети още
16 ноември 2022
5 полезни съвета как да пестим пари от климатика

Днес подбрахме пет съвета как да спестявате от сметките за климатик, като не сме ги приотизирали по ред на важност. Ето какви са те.

прочети още
28 октомври 2022
Как да изберем подходящ климатик

Тук ще намерите отправните точки, към които трябва да се придържате, когато започнете да търсите подходящия климатик за покупка.

прочети още
17 октомври 2022
Какво трябва да знаем за термопомпите въздух вода

Как да изберем своята термопомпа и каква ефективност ще постигнем посредством такава инвестиция ?

прочети още