Най-добрата температура на водата за подово отопление

Най-добрата температура на водата за подово отопление
30 ноември 2022

Подово отопление 

Ако водата е твърде студена, тя няма да бъде ефективна при отоплението на вашия дом. В тази публикация в блога ще обсъдим най-добрата температура на водата за лъчисто подово отопление, особено след като цените на енергията се покачват. Лъчистото подово отопление е рентабилно Лъчистото подово отопление е рентабилен начин за отопление на вашия дом. Първоначалната инвестиция може да е по-висока от традиционните отоплителни системи, но ще спестите пари в дългосрочен план. Лъчистото подово отопление е по-енергийно ефективно от системите с принудителен въздух, тъй като не губи топлина през тръбопроводите. Освен това лъчистото подово отопление може да издържи до 30 години при правилна поддръжка.

подово отопление

 

Най-добрата температура на водата за енергийно ефективно отопление

Когато става въпрос за отопление на вашия дом, температурата на водата може да окаже значително влияние върху ефективността на подовото отопление. Въпреки че има много дебати около най-добрата температура на водата за използване, ето какво препоръчваме ние като експерти по лъчисто подово отопление. Най-добрата температура на водата за лъчисто подово отопление е 35 градуса по целзий. Докато някои хора твърдят, че трябва да използвате вода над 35 градуса, работата на бойлер при по-ниска температура може да бъде също толкова ефективна за поддържане на дома ви приятен и топъл, като същевременно поддържате сметките си за отопление на най-ниските за всички времена. 35 градуса ще осигурят достатъчно топлина, за да затоплите целия ви дом, без да причинявате щети на пода или мебелите ви. Въпреки това, ако имате система с принудителен въздух, трябва да настроите термостата на 25 градуса. Това ще попречи на водата да стане твърде гореща и да повреди подовете ви.

подово_отопление_за_къща

Как да спестите пари с подово отопление

Има редица интелигентни техники, които да ви помогнат да спестите повече пари със система за подово отопление. Един от начините е да си направите сам лъчисто подово отопление, вместо да похарчите малко състояние за наемането на професионалисти, които да положат тръбите. Друг начин за намаляване на разходите е инсталирането на програмируем термостат. Това ще Ви позволи да настроите температурата за различни часове на деня и нощта. Например, можете да настроите температурата да бъде по-ниска, когато спите или не сте вкъщи. Друг начин да спестите пари е да използвате лъчисто подово отопление в комбинация с други източници на отопление. Това ще ви помогне да разпределите равномерно топлината в дома си и да намалите общото потребление на енергия. Лъчистото подово отопление е чудесен начин да спестите пари и да поддържате дома си комфортен и набира популярност, особено през последните няколко месеца, когато цените на енергията бяха най-високи за всички времена. Като следвате съветите в тази публикация в блога, можете да сте сигурни, че ще извлечете максимума от вашата система за лъчисто подово отопление. 

26 януари 2023
Климатик или Термопомпа ?

В тази статия ще разгледаме два от основните методи за охлаждане и отопление на дома или офиса. Предимствата и недостатъците на климатиците и на термопомпите.

прочети още
10 януари 2023
Как да оптимизираме работата на климатика си през зимния сезон

В тази публикация в блога ще обсъдим няколко начина за оптимизиране на работата на вашия климатик през зимните месеци, за да сте сигурни, че ще ви е топло и удобно, като същевременно пестите енергия и пари.

прочети още
9 януари 2023
Навлизаме в Youtube пространството

Нашата компания стартира новия си проект с изграждане на канал в Youtube, който да покаже, какво е естеството на нашата работа и какво се случва зад сцената.

прочети още
16 ноември 2022
5 полезни съвета как да пестим пари от климатика

Днес подбрахме пет съвета как да спестявате от сметките за климатик, като не сме ги приотизирали по ред на важност. Ето какви са те.

прочети още
28 октомври 2022
Как да изберем подходящ климатик

Тук ще намерите отправните точки, към които трябва да се придържате, когато започнете да търсите подходящия климатик за покупка.

прочети още
17 октомври 2022
Какво трябва да знаем за термопомпите въздух вода

Как да изберем своята термопомпа и каква ефективност ще постигнем посредством такава инвестиция ?

прочети още