Новите високотемпературни термопомпи MAXA

Новите високотемпературни термопомпи MAXA
17 май 2023

Кажете здравей на новия член на семейството ! 

Използването на инверторна технология заедно с безчеткови постоянно токови двигатели осигуряват по-висока обща енергийна ефективност, както за намаляване на специфичния разход на всеки двигател, така и за високия капацитет на модулация. Широкото използване на тези технологии за всички компоненти води до високи стойности на COP и EER и значително увеличава ефективността при частични натоварвания. Използването на хладилния агент R290,
благодарение на ниския си GWP, осигурява дългосрочно решение както по отношение на ефективността, така и по отношение на околната среда.

Технически характеристики:
• Персонализирана система за управление с микроконтролерно регулиране, логика за управление на прегряването чрез електронен разширителен вентил.

• DC инверторни компресори. Двуротационен DC инвертор.

• Вентилатори. Аксиален тип с безчетков DC мотор.

• Изходен топлообменник. Оптимизирана верига с оребрена
намотка, медни тръби и хидрофилни алуминиеви ребра.

• Потребителски топлообменник. Запоен пластинчат
топлообменник от неръждаема стомана AISI 304 с намален спад
на налягането от страната на водата.

• Хладилна верига, изработена от медна тръба, включва: контрол на
кондензацията, електронен разширителен вентил, реверсивен
вентил, превключвател за високо налягане, течен сепаратор, приемник
за течност (само размери 0115-0118), превключвател за налягане, двупосочни
метални филтри, преобразуватели за високо и ниско налягане.

• Интегрирана хидравлична схема с високоефективна безчеткова
циркулационна помпа с променливи обороти, сензор за дебит,
обезвъздушител с вентилационен клапан, предпазен клапан (3 bar), кран
за зареждане и източване на системата.

Логика и контроли:
• Всички агрегати могат да работят в 3 различни режима: отопление,
охлаждане и БГВ, със специфични програми, които подобряват тяхната
производителност при всякакви условия, с възможно управление на
температурната крива.
• Агрегатите от серията i-290 са в състояние да управляват
смесителни вентили, дивертори и вторична странична
циркулационна помпа; също така те са в състояние да контролират
слънчевата топлинна система, евентуалната интеграция с външни
източници на топлина и интеграцията с външни системи за
автоматизация Home Building automation or Domotic. При серията
агрегати i-290, дисплей не е инсталиран, но устройствата могат да се
управляват чрез предоставения дистанционен интерфейс. Като
алтернатива се предлага аксесоар Hi-TV415.

Предимствата на високотемпературна термопомпа Maxa с фреон R-290


Термопомпите революционизираха начина, по който отопляваме и охлаждаме нашите пространства, предоставяйки ефективни и екологични решения. Сред различните хладилни агенти, използвани в термопомпи, R-290, известен като пропан, се очертава като изключителен избор. В тази публикация в блога ще проучим предимствата на термопомпата Maxa с фреон R-290, подчертавайки ползите за околната среда, енергийната ефективност и мерките за безопасност.

Екологични ползи от термопомпи с R-290

Едно от основните предимства на термопомпата Maxa с фреон R-290 е ниското й въздействие върху околната среда. R-290 има изключително нисък потенциал за глобално затопляне (GWP) от 3, което значително намалява приноса му за изменението на климата. Той също така може да се похвали с незначителен потенциал за изчерпване на озоновия слой (ODP), което го прави устойчива алтернатива на традиционните хладилни агенти.
Освен това R-290 е естествен хладилен агент, получен от газ пропан, което означава, че не съдържа никакви вредни хлорни или флуорни съединения. Използването му помага да се сведе до минимум общият въглероден отпечатък на термопомпата, като се приведе в съответствие с глобалните усилия за намаляване на емисиите на парникови газове.


На изображението можем да видим стойността на GWP (потенциал за глобално затопляне) на R290 в сравнение с останалите хладилни агенти

 

Енергийна ефективност и спестяване на разходи 


Термопомпата Maxa с фреон R-290 предлага отлична енергийна ефективност, превръщайки се в най-доброто решение за значителни икономии на разходи за собствениците на жилища и бизнеси суждаещи се от иновативна климатизация. R-290 показва превъзходни термодинамични свойства, което води до по-високи стойности на коефициента на ефективност (COP). Това означава, че термопомпата може да осигури повече мощност за отопление или охлаждане за дадено количество вложена енергия, което я прави много ефективна при преобразуването на енергия в топлина или студен въздух.Използвайки R-290, термопомпата Maxa минимизира загубата на енергия, като намалява потреблението на електроенергия и оперативните разходи. Собствениците на жилища могат да се радват на по-ниски сметки за енергия, като същевременно поддържат комфортна вътрешна среда през цялата година.
Нашите машини на пропан могат да затоплят и поддържат температура на водата до 75 

(можете да разгледате COP и S.E.E.R. коефициентите на термопомпи MAXA R-290, като кликнете ТУК)

 

Подобрена производителност при екстремни условия 


Този Фреон е звестен с изключителната си производителност, особено при екстремни климатични условия. За разлика от някои хладилни агенти, които се борят да работят ефективно при много ниски или високи температури, R-290 остава ефективен и надежден в широк диапазон от температури. Тази гъвкавост позволява на термопомпата Maxa да осигури ефективно отопление и охлаждане дори при тежки климатични условия.
Освен това термопомпата Maxa с фреон R-290 включва разширени функции като компресори с променлива скорост и интелигентно управление. Тези технологии оптимизират производителността на системата, осигурявайки прецизен контрол на температурата и по-бързи времена за реакция, независимо от външните метеорологични условия.

Съображения за безопасност


Въпреки че R-290 предлага множество предимства, важно е да се обърне внимание на аспектите на безопасността, свързани с употребата му. Като запалим хладилен агент, R-290 изисква внимателно боравене и спазване на указанията за безопасност. Термопомпата Maxa включва няколко мерки за безопасност за смекчаване на всички потенциални рискове.
Системата е проектирана със стабилни механизми за откриване на течове за идентифициране и предотвратяване на течове на хладилен агент. Освен това, термопомпата следва стриктни правила и разпоредби за безопасност, като осигурява правилна вентилация и монтажни практики. Собствениците на жилища и фирмите могат да бъдат спокойни, знаейки, че Maxa с фреон R-290 дава приоритет на безопасността, без да прави компромис с нейната ефективност и производителност.

Високотемпературната ни термопомпа представлява завладяващ избор за тези, които търсят екологично, енергийно ефективно и надеждно решение за отопление и охлаждане. Използването на новите ни машини предлага значителни предимства, включително намалено въздействие върху околната среда, подобрена енергийна ефективност, подобрена производителност при екстремни условия и ангажимент за безопасност.

Докато се стремим да намалим нашия въглероден отпечатък и да преминем към по-устойчиви практики, термопомпите с хладилен агент R-290 представляват забележителна стъпка напред. Избирайки термопомпата Maxa, собствениците на жилища и фирмите могат не само да се насладят на по-ниски разходи за енергия, но и да допринесат за по-зелено и по-здравословно бъдеще за поколенията

 

 

14 март 2023
На колко градуса да настроя климатика си през лятото ?

С наближаването на летните месеци много хора се затрудняват да решат, на каква температура да настроят своя климатик. Въпреки че всеки има свои собствени предпочитания, когато става дума за вътрешна температура, има някои общи насоки, които могат да ви помогнат да определите най-добрата температура, на която да настроите вашия климатик.

прочети още
6 март 2023
Защо от климатика капе вода ?

В този блог ще разгледаме темата, която описва, какви може да са причините за проблема - климатика ви да капе.

прочети още
27 февруари 2023
Как да изберете правилното място за климатика ?

С промяната на температурите много от собствениците на жилища започват да мислят за инсталиране на климатик с цел отопление или охлаждане. Изборът на правилното място за вашия климатик обаче е също толкова важно, колкото и изборът на машината. В този блог ще обсъдим някои от най-важните фактори, които трябва да имате предвид.

прочети още
7 февруари 2023
Kак да свържете термопомпа с подово отоплителна система

Системите за подово отопление са популярен избор за много собственици на жилища, тъй като осигуряват топла и комфортна среда, без да заемат ценно подово пространство. За да сте сигурни, че системата за подово отопление работи ефективно е важно да я свържете към термопомпа. В този блог ще ви преведем през стъпките за свързване на термопомпа със система за подово отопление, включително основните съображения и най-добрите практики, които трябва да имате предвид.

прочети още
26 януари 2023
Климатик или Термопомпа ?

В тази статия ще разгледаме два от основните методи за охлаждане и отопление на дома или офиса. Предимствата и недостатъците на климатиците и на термопомпите.

прочети още
10 януари 2023
Как да оптимизираме работата на климатика си през зимния сезон

В тази публикация в блога ще обсъдим няколко начина за оптимизиране на работата на вашия климатик през зимните месеци, за да сте сигурни, че ще ви е топло и удобно, като същевременно пестите енергия и пари.

прочети още
9 януари 2023
Навлизаме в Youtube пространството

Нашата компания стартира новия си проект с изграждане на канал в Youtube, който да покаже, какво е естеството на нашата работа и какво се случва зад сцената.

прочети още
30 ноември 2022
Най-добрата температура на водата за подово отопление

Когато става въпрос за лъчисто подово отопление, един от най-важните фактори, които трябва да имате предвид, е температурата на водата. Ако водата е твърде гореща, може да причини повреда на пода и мебелите Ви.

прочети още
16 ноември 2022
5 полезни съвета как да пестим пари от климатика

Днес подбрахме пет съвета как да спестявате от сметките за климатик, като не сме ги приотизирали по ред на важност. Ето какви са те.

прочети още
28 октомври 2022
Как да изберем подходящ климатик

Тук ще намерите отправните точки, към които трябва да се придържате, когато започнете да търсите подходящия климатик за покупка.

прочети още
17 октомври 2022
Какво трябва да знаем за термопомпите въздух вода

Как да изберем своята термопомпа и каква ефективност ще постигнем посредством такава инвестиция ?

прочети още